خانه / آیت الله سید ابوالقاسم مولانا (قدس سره)

آیت الله سید ابوالقاسم مولانا (قدس سره)

206

حاج سيّد ابوالقاسم مولانا فرزند آيت الله سيّد على فرزند آيت الله سيّد محمّد فرزند سيّد عبدالكريم موسوى سرابى تبريزى در سال 1353 ق در تبريز ، در بيت علم و فقاهت ديده به جهان گشود . تحصيلات ابتدايى را در تبريز فرا گرفت و آنگاه
دروس مقدماتى را در نزد استادانى همچون پدر فرزانه اش آموخت و از وجود آنها بهرها برد . وى سپس براى تكميل تحصيلات خويش راهى شهر مقدس قم گرديد و از بدو ورود به آن شهر در جلسات درسى آيت الله حاج آقا حسين بروجردى ، امام خمينى ، آيت الله سيّد محمّد رضا گلپايگانى ، آيت الله سيّد شهاب الدين مرعشى نجفى ، علاّمه سيّد محمّد حسين طباطبايى و … حاضر شد و بر انبوه اطلاعاتش افزود .

معظم له پس از سال ها اقامت در جوار مرقد ملكوتى حضرت فاطمه معصومه 3 و دريافت اجازات متعدد از اساتيدش به زادگاهش مراجعت نمود و به امر تدريس ، تبليغ و ترويج معارف الهى همت گماشت . آيت الله مولانا عالمى محتاط ، مبلغى دلسوز بود و بعد از اقامه نماز جماعت به تشريح احكام الهى و تفسير قرآن مجيد مى پرداخت و شيفتگان خاندان عصمت و طهارت را سيراب مى كرد .

آنچه از ايشان به چاپ رسيده عبارت است از :

1 . چهل حديث در خصوص نماز ( عربى ـ فارسى ، تبريز ، 1362 ش ) ;

2 . الطلعة الرشيدة ( فارسى ، تبريز ، 1415 ق ) ;

3 . علم و عمل يا دانش و كردار ( فارسى ، تبريز ) .

سرانجام اين عالم وارسته ، پس از يك دوره نقاهت كوتاه مدت ، در روز يكشنبه 29 شوال المكرم 1426 ق در زادگاهش بدرود حيات گفت و پيكر پاكش پس از تشييع باشكوه در قبرستان وادى رحمت در جوار قبر برادر بزرگترش آيت الله سيّد ابوالحسن مولانا به خاك سپرده شد .([1])



[1] . علماى معاصر آذربايجان ، آماده چاپ .